Formule 1

Losail International Circuit krijgt komende maanden flinke make-over

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2023 17:02

Komende oktober reist de Formule 1 voor de tweede keer af naar Qatar. De coureurs rijden dan weer op het Losail International Circuit. Voordat de sport afreist naar het Midden-Oosterse circuit moet er nog flink verbouwd worden.

Grand Prix Qatar

In 2021 reed de Formule 1 voor het eerst in het land. Dit kwam mede door de coronapandemie. In veel landen kon nog niet geracet worden en werd Qatar gezien als een effectieve noodoplossing. Doordat het WK voetbal vorig jaar in het land werd georganiseerd werd er geen Grand Prix gehouden, maar tekende het land wel een tienjarige deal.

De komende maanden zullen ze het druk hebben met verbouwen. Zo moet er onder andere een nieuw pitgebouw komen, wordt een nieuw mediacentrum voor de journalisten gebouwd en wordt de infrastructuur rondom het circuit aangepast. De werkzaamheden zijn naar verwachting nét voor de Grand Prix klaar.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS