Formule 1

Logan Sargeant kan enthousiasme moeilijk bedwingen: "Kijk er naar uit om aan de slag te gaan in Silverstone"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 15:50 • Print artikel

Het team van Williams onthulde om 15.00u Nederlandse tijd de Williams FW45, het nieuwe strijdwapen van Alexander Albon en Logan Sargeant. Sargeant maakt na één seizoen in de Formule 2 direct de sprong naar de koningsklasse. Een grote en lastige stap, maar de man uit Florida heeft vertrouwen in een goede afloop.

Logan Sargeant

De Amerikaan is al enkele jaren onderdeel van Williams, eerst als junior coureur en nu vanzelfsprekend als Formule 1-coureur. Vorig jaar reed hij zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. De man uit Fort Lauderdale won twee races en eindigde op de vierde positie in het kampioenschap.

Hij is de enige coureur die de opstap maakt van de Formule 1, aan het einde van 2022 kon hij zich met vier vrije trainingen al voorbereiden op het seizoen dat gaat komen. Nu de FW45 is gepresenteerd, komen de testdagen en het uiteindelijke seizoen steeds dichterbij.

Sargeant kan zijn enthousiasme maar lastig bedwingen: “Ik heb erg veel zin in het begin van het seizoen na wat voor mij voelt als een lange winter! Ik ben super gemotiveerd en we hebben er hard aan gewerkt. De auto ziet er fantastisch uit en het toont de enorme inspanning die het team heeft geleverd in de winterstop, dus ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in Silverstone voordat ik verder ga naar Bahrein.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS