Formule 1

Logan Sargeant heeft Williams-zitje in zijn zak, onder één voorwaarde: "Genoeg superlicentiepunten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 oktober 2022 20:21

Williams-teambaas Jost Capito heeft in een persconferentie gezegd dat als Logan Sargeant aan het einde van het seizoen beschikt over genoeg superlicentiepunten hij het tweede Williams-zitje krijgt naast Alexander Albon.

Logan Sargeant

Nadat Sareant gisteren zijn F1-debuut maakte tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Amerika mag de FW44 ook besturen tijdens de eerste vrije training in Mexico en Abu Dhabi, daarnaast mag de Amerikaan ook de Young Drivers Test afwerken op het Yas Marina Circuit.

Momenteel staat de Amerikaanse coureur op de derde positie in het Formule 2-kampioenschap achter kampioen Felipe Drugovich en Theo Pourchaire. Op vrijdag werd de 21-jarige Carlin-coureur de eerste Amerikaan sinds 2015 die een F1-sessie afwerkte. Of hij zoveel indruk maakte op Capito, of dat de knoop eigenlijk al door was gehakt is niet duidelijk, maar Capito heeft toch echt zijn keuze gemaakt. "Ja, we hebben het gevoel dat hij klaar is om te racen," zei de Duitse teambaas, "Op voorwaarde dat hij genoeg superlicentiepunten heeft na Abu Dhabi, wordt hij volgend jaar onze tweede coureur."

"Hij heeft één seizoen in de F2 gehad en ik ben er een fan van om jonge coureurs zo snel mogelijk in de Formule 1 te krijgen, omdat de series hieronder, de auto's te vergelijken zijn met Formule 1-auto's... als hij in staat is om lang in de Formule 1 te blijven, wat we denken dat hij is.

"En zijn eerste jaar in de F2 en hij won races, en hij kwalificeerde zich al die jaren in zijn carrière erg sterk, en we geloven dat hij absoluut klaar is om in de Formule 1 te stappen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS