Formule 1

Logan Sargeant blikt terug op F1-debuut: "Ik heb er iedere seconde van genoten"

Uitgegeven door Bart • 12 maart 2023 09:01

Logan Sargeant kijkt met veel genoegen terug op zijn eerste race in de Formule 1. De Amerikaan reed in zijn Williams naar een verdienstelijke 12e positie. Speciaal voor zijn debuut heeft Sargeant een column geschreven op de website van zijn team.

Logan Sargeant


Sargeant ging er rustig voor zitten om een uitgebreide terugblik te geven. "Op donderdag voelde ik met direct op mijn gemak. We hebben op hetzelfde circuit getest en ik voelde dat ik goed voorbereid was op het weekend. Het was mooi om drie trainingssessies te hebben in plaats van één vrije training zoals ik gewend was. Ik heb de auto in het juiste window kunnen krijgen voor de kwalificatie en de race. Ik heb van het hele weekend iedere seconde genoten."

Sargeant schrijft dat hij alles heeft gedaan om goed voorbereid te zijn voor zijn debuutseizoen. "In de winter heb ik fysiek veel gedaan, in de simulator gezeten en gewerkt aan mijn mentale weerbaarheid. Al die punten zijn enorm verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Alle uren voorbereiding waren het waard, maar er is nog veel werk te doen. Er is nog veel ruimte voor verbetering en ik krijg de ruimte om te groeien als F1-coureur."

In de kwalificatie reikte Sargeant bijna tot Q2, hij strandde op een fractie van de P15 van Lando Norris. "0.000 seconden, wow. Ik denk niet dat ik ooit dezelfde tijd als iemand anders gereden heb, zeker niet in een kwalificatie. Het was een beetje frustrerend, maar voor mijn eerste kwalificatie in de F1 was het een goede prestatie. Het zou mooi zijn om meteen in Q2 te zitten, maar we hebben een goede auto voor de zaterdag en we hadden verder naar voren kunnen staan."

Teamgenoot Alex Albon pakte een punt door tiende te eindigen. "Ik ben heel blij met het eerste punt. Het is eerbetoon voor het werk van het hele team. We hadden niet gedacht dat we deze snelheid zouden hebben. Dat geeft zelfvertrouwen voor de komende races. We gaan nu naar circuits die ik nog niet zo goed ken. Dat wordt een uitdaging. Ik verwacht nog wel moeilijkheden onderweg, maar ik heb een mooie start achter de rug en hier kunnen we op verder bouwen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS