Formule 1

Lewis Hamilton woedend over 'bullshit-straf': "Ze proberen me tegen te houden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 september 2020 05:10 • Print artikel

SOCHI - Lewis Hamilton heeft de stewards van de Grand Prix van Rusland zondag beschuldigd van 'het tegenhouden' van hem nadat hij twee vijf-secondenstraffen had gekregen die zijn hoop op een evenaring van het overwinnigenrecord van Michael Schumacher (91) verpestte.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De wedstrijdleider en zesvoudig kampioen zei dat de straffen van de stewards, die hij kreeg voor een kleine overtreding toen hij voor de race twee oefenstarts uitvoerde, buitensporig hoog waren. "Ze proberen me tegen te houden, nietwaar? Maar, dat is oké. Ik moet gewoon focussen. We zullen zien wat er gebeurt", zei hij.

Tijdens de race, over de teamradio, omschreef Hamilton de straffen als 'belachelijk', een term die hij nadien en tijdens een interview met Sky Sports herhaalde. "Ik ben er vrij zeker van dat niemand eerder twee vijf-secondenstraffen heeft gekregen voor zoiets belachelijks", zei hij.

"Ik heb niemand in gevaar gebracht. Ik heb dit door de jaren heen op een miljoen circuits gedaan en ben er nooit op aangesproken... Maar het is wat het is."

Hamilton werd geacht de regels te kennen die dit soort proefstarts verbieden. "Bullshit, waar staat dat in het regelboek?", zei Hamilton toen werd uitgelegd waarom hij de straf kreeg.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS