Formule 1

Lewis Hamilton verwacht geen tegenstand voor Max Verstappen: "Ik zie hem geen fouten maken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 16:00

Max Verstappen is op ijzersterke wijze begonnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen. De Nederlander won vorig jaar vijftien Grands Prix en won ook de eerste Grand Prix van 2023. Voormalig rivaal Lewis Hamilton denkt dat Verstappen dit jaar opnieuw de dienst zal uitmaken.

Max Verstappen en Lewis Hamilton

Tijdens de Grote Prijs van Bahrein reed Verstappen met het grootste gemak weg van zijn teamgenoot Sergio Perez en de overige coureurs. Hij reed zelfs zo snel dat zijn engineer Gianpiero Lambiase hem meerdere keren terug moest fluiten en drukte hem op het hart om echt minder snel te rijden.

Ayrton Senna in de MP4/4, Michael Schumacher in de F2004, Sebastian Vettel in de RB9, Hamilton in de W11, allemaal gouden duo’s die de geschiedenisboeken in zijn gegaan. Als de RB19 het momentum vasthoudt kan deze zomaar een gelijkwaardige status behalen als de bovengenoemde auto’s. Het duo Verstappen en Red Bull lijkt op het moment onverslaanbaar, voor fans van de Nederlander en het team geweldig. Toch zijn concurrenten Ferrari en Mercedes er minder blij mee.

Lewis Hamilton denkt dat nu Verstappen twee keer wereldkampioen is er veel druk van zijn schouders is gevallen: "Ik denk dat hij over zeer veel zelfvertrouwen beschikt”, zo werd de Brit geciteerd door Gptoday.nl “Vorig jaar hebben ze namelijk een geweldige auto te bouwen en daarmee bijna alle records omver geblazen, terwijl ze denk ik niet eens het maximale hebben gepusht. Ik verwacht geen fouten van hem (Verstappen, red.). Hij is een wereldkampioen dus ik twijfel er niet aan dat hij een tekort aan focus of vastberadenheid heeft. Hij zal gefocust als ooit tevoren zijn, en het is aan ons om hem in te halen", aldus Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS