Formule 1

Lewis Hamilton verbaast na P2 in Barcelona: "Wat een resultaat voor ons team!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2023 15:30

Lewis Hamilton mocht voor het eerst sinds Melbourne het podium betreden. De Mercedes-coureur reed tijdens de Grote Prijs van Spanje op het circuit van Barcelona-Catalunya naar de tweede positie. Hij moest voormalig rivaal Max Verstappen voor zich dulden, maar hield teamgenoot Lewis Hamilton achter zich.

Lewis Hamilton

De Brit startte vanaf de vierde positie, maar schoof bij de start al direct een plekje op door het wegvallen van Lando Norris. De racepace van Mercedes was erg sterk, zodoende haalden beide coureurs Ferrari-coureur Carlos Sainz in.

In Monaco kwam het team met updates aan de auto, en die bleken in Barcelona goed te werken: "Wat een resultaat voor ons team had het resultaat van vandaag niet verwacht, dus ik wil iedereen in mijn team bedanken. Door ons een beetje dichter bij de Red Bulls te brengen, liggen ze nog steeds een beetje voor, maar we zullen ze blijven opjagen.”

Alhoewel Hamilton het geweldig zou vinden om het Verstappen moeilijk te maken, denkt hij niet dat dit op de korte termijn mogelijk is: “Ik denk dat ze op dit moment te snel zijn, maar we werken eraan. Stap voor stap. Als we tegen het einde van het jaar dicht bij kunnen komen, zou dat geweldig zijn."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS