Formule 1

Lewis Hamilton spreekt geruchten tegen: "Wat er ook gebeurt, ik blijf bij Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 16 maart 2023 07:01

Lewis Hamilton heeft de geruchten ontkent dat een contractverlenging bij Mercedes te maken zou hebben met de prestaties gedurende het seizoen 2023. De zevenvoudig wereldkampioen zegt altijd bij Mercedes te blijven en niet in te willen gaan op geruchten die nergens op gebaseerd zijn. Hamilton werd de laatste week in verband gebracht met een overstap naar Ferrari.

Lewis Hamilton


De gesprekken over contractverlenging werden opgeschort na de zwaar tegenvallende prestaties in Bahrein. Hamilton zegt op de website van de F1 dat hij dit weekend in Jeddah wil terugslaan. "Het zijn mensen die geruchten creëren zonder met feiten te komen en dat helpt nooit. Ik rij al bij Mercedes sinds ik 13 jaar oud was. Nadat we vorig jaar een moeilijk jaar hebben gehad, ben ik nog steeds bij dit team. En als we dit jaar weer een moeilijk jaar zouden hebben, blijf ik nog steeds bij Mercedes."

"Ik ben een vechter en we vechten als team", vervolgt Hamilton. "Ik hou van de uitdaging om oplossingen te vinden. En ik geloof nog steeds dat ik in staat ben om te rijden zoals anderen dat niet kunnen. En ik hou van uitdaging. Natuurlijk had ik het seizoen liever met een geweldige auto begonnen, maar het is het hele seizoen dat telt."

Volgens Hamilton zijn de contractbesprekingen ook niet opgeschort. "Ik ben er altijd heel relaxed onder en heb niet het gevoel dat het contract snel getekend moet zijn. Ik bevind me in een erg gelukkige positie en we komen er wel uit als we er klaar voor zijn. De relatie met Toto en Mercedes is nog altijd geweldig en we steunen elkaar volledig. Ik kijk uit naar de toekomst en ik ben trots op het werk dat op en buiten de baan gedaan wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS