Formule 1

Lewis Hamilton ondanks hogere Mercedes: "Vechten om hem uit de muur te houden"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2022 14:31

Lewis Hamilton heeft na de vrijdagsessies in Montreal aangegeven dat zijn W13 hoger op de wielen staat dan eerder in het seizoen. Mercedes probeert het stuiteren van de auto te verminderen, maar ook de rijhoogte lijkt het porpoising niet op te lossen. Vorige week in Baku klaagde Hamilton over forse rugpijn en de problemen zijn nog niet opgelost.

Lewis Hamilton


"Het was een vrijdag zoals wel vaker dit seizoen, we experimenteren veel verschillende dingen", aldus Hamilton in zijn terugblik op de vrije trainingen op het Circuit Gilles Villeneuve. "We hebben een nieuwe vloer geprobeerd, maar dat werkte niet echt. Veel nieuwe dingen lijken op deze auto niet te werken. We hebben in VT2 met twee auto's veel geŽxperimenteerd om tot een oplossing te komen. Wat we ook proberen, de problemen worden alleen maar erger. Het is helaas niet anders."

Hamilton hoopt dat er dit weekend nog verbetering in zit. "Als je heel licht de kerbs raakt, gaat de auto al vliegen. Hij is zo stijf en hier in Montreal moet je echt over de kerbs rijden. Het is niet zoals ik Montreal ken uit eerdere jaren. Ik heb me hier nog nooit zo slecht gevoeld. Hopelijk komt er nog verbetering aan. Het is al een heel gevecht om de auto uit de muur te houden. Zeker als hij zo gaat vliegen. We hebben de auto hoger gezet, maar dat maakt niet echt een verschil."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS