Formule 1

Lewis Hamilton noteert beste kwalificatie resultaat in 2022: "Ik hoop dat zondag een mooie dag kan worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 oktober 2022 18:05

Na een enorm spannende kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit in Singapore kwalificeerde Lewis Hamilton zich op de derde positie. Slechts een halve tiende separeerde hem, pole sitter Charles Leclerc en Sergio Perez. Voor Hamilton markeert deze P3 zijn beste startpositie in 2022.

Lewis Hamilton

“Ik was zo hard aan het trappen, alles zat zo ontzettend dicht bij elkaar”, vertelde hij terwijl hij met een gebalde vuist zijn emoties probeerde uit te drukken. “Ik heb er echt alles aan gedaan. Deze jongens (Charles Leclerc en Sergio Perez red.) zijn altijd zo snel, maar ik dacht dat ik met een perfect rondje misschien iets speciaals kon laten zien.

Het bleek een lastige sessie te zijn voor iedereen. Q1 en Q2 werden verreden met de intermediate band. De tijden gingen met alsmaar vooruit, maar de baan bleef vochtig en voor de meeste niet droog genoeg om op slicks te rijden. In Q3 was de baan voldoende opgedroogd, maar al met al was het geen gemakkelijke kwalificatie: Ik had alleen in het laatste rondje helemaal geen grip, desondanks ben ik ontzettend dankbaar dat ik op de tweede rij kan starten. Ik hoop dat zondag een mooie dag kan worden.”

“We wisten niet hoe dicht we op de concurrentie zouden zitten. We wisten wel dat we het beter zouden doen dan in Monza, maar we wisten dus niet hoe goed we hier voor de dag zouden komen. Het is jammer om met zo’n kleine marge naast pole te grijpen, helaas is het niet anders.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS