Formule 1

Lewis Hamilton niet welkom bij Red Bull: "We zijn blij met onze huidige coureurs"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2023 15:00

Lewis Hamilton is momenteel bezig aan zijn elfde seizoen voor het team van Mercedes. In die periode heeft hij zes wereldtitel veroverd, maar de laatste twee seizoenen kan hij niet meer meestrijden voor de overwinningen. Hamilton heeft nog geen nieuw contract getekend bij Mercedes en kijkt stiekem al wat om zich heen, maar Red Bull-teambaas Christian Horner heeft op voorhand al duidelijk gemaakt dat Hamilton niet bij de Oostenrijkse renstal hoeft aan te kloppen.

Lewis Hamilton Red Bull

Eerder kon Mercedes van Hamilton enkel en alleen liefdesverklaringen en lofzangen verwachten. In 2022 viel het team tegen, maar de verwachting was dat het team in 2023 keihard zou terugslaan. Na twee races lijkt daar weinig van over te zijn. Nu Hamilton zijn contract nog niet heeft verlengd, nemen de geruchten over een mogelijke overstap toe.

Hamilton wordt al jaren met het team van Ferrari in verband gebracht, niet heel gek. Bijna iedere Formule 1-coureur wil ooit voor het team uit Maranello rijden. Het scharlaken rode overall, het steigerende paard op de borst en de autoriteit die je als Ferrari-coureur met je meedraagt. Zoals Sebastian Vettel ooit zei: “Iedereen is een Ferrari-fan, zelfs de mensen die zeggen geen Ferrari-fan te zijn, zijn gewoon Ferrari-fan.” Het is nog maar de vraag of Hamilton ook zo denkt, maar bij Red Bull is hij in ieder geval niet welkom.

Teambaas Horner vertelde het volgende tegen Sky Sports: "Wat Lewis heeft bereikt in de Formule 1 is echt ongekend, maar we zijn enorm blij met onze huidige coureurs. Ze zijn enorm betrokken bij het team. Ik zie niet in waar we Lewis kunnen onderbrengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS