Formule 1

Lewis Hamilton maakt zich zorgen over racepensioen na 30 jaar racen: "Met mijn vader naar de kartbaan"

Uitgegeven door Bart • 27 januari 2023 06:01

Van Lewis Hamilton wordt verwacht dat hij zijn aflopende contract bij Mercedes gaat verlengen en dat hij nog wel even doorgaat in de Formule 1. De inmiddels 38-jarige Brit denkt zelf al na over de periode na de F1. Veel topsporters vallen in een zwart gat en Hamilton is daar zelf ook bang voor. Zeker nu veel van zijn generatiegenoten als Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Nico Rosberg al gestopt zijn.

Lewis Hamilton


"Ik hou van wat ik doe", zegt de zevenvoudig wereldkampioen in de podcast On Purpose. "Het zal echt zwaar worden als ik gestopt ben. Ik heb al 30 jaar geracet. Dan ga je denken wat dat ooit kan evenaren. Niets komt in de buurt van het rijden voor volle tribunes, vooraan rijden en aan de top van sport staan. Die emotie krijg ik dan nooit meer. Als ik stop, zal er een groot gat zijn."

Hamilton sprak al met andere atleten over het pensioen na topsport. "Je focust je lange tijd op één ding. Je wilt de beste zijn in datgene wat je doet. Al het andere is van ondergeschikt belang. Hoe kun je zo goed mogelijk voorbereid zijn als je ook nog andere passies wilt ontdekken? Gestopte atleten die ik gesproken heb zeggen dat alles wegvalt. Ze hadden niets om op terug te vallen. Dan sta je voor een emotionele ontdekkingsreis en dat kost tijd. Daar probeer ik van te leren. Ik zoek nu al dingen die ik leuk vind om later te gaan doen. Ik heb het gevoel dat er veel in de pijplijn zit."

Helemaal weg uit de racesport zal Hamilton niet gaan. "Ik twijfel er niet aan dat mijn vader en ik naar een kartbaan zullen gaan. Puur omdat ik altijd competitief zal blijven. Dat zit in mijn DNA en zal niet veranderen. Ik ben met alles competitief."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS