Formule 1

Lewis Hamilton kruipt voor de laatste keer achter het stuur van de Mercedes W13

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 februari 2023 16:15

Nadat Mercedes een tegenvallend seizoen kende met de W13 is iedereen er bij het Duitse team op gebrand om de W14 te laten slagen. Om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan in Bahrein werkte Lewis Hamilton alvast de nodige kilometers weg op het circuit van Paul Ricard. Dit deed de Britse zevenvoudig wereldkampioen tijdens een Pirelli bandentest.

Lewis Hamilton

De Britse Mercedes-coureur is geen grote fan van testdagen, simulatiewerk of trackwalks, maar het heeft er alle schijn van dat Hamilton er op gebrand is om alles uit het nieuwe jaar te halen op jacht naar zijn achtste titel.

Op sociale media deelt het team uit Brackley beelden van Hamilton die op een zonnig Paul Ricard de W13 bestuurt voor de Pirelli bandentest. Hamilton lijkt iedere kans aan te grijpen om 2023 een geslaagd jaar te maken. Hamilton slaagde er in 2022 dan ook niet in om een Grand Prix te winnen, dat is voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan dat hij niet in slaagt om op z’n minst één wedstrijd te winnen, daarnaast werd hij op zijn nummer gezet door zijn nieuwe teamgenoot George Russell.

Op 15 februari trekken Hamilton en Russell het doek van het nieuwe strijdwapen: de Mercedes W14 EQ Performance. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS