Formule 1

Lewis Hamilton heeft weer hoop: "Tegen het einde van het seizoen willen we Red Bull uitdagen"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2023 16:37

Lewis Hamilton heeft goede hoop dat Mercedes tegen het einde van het seizoen serieuze kans maakt om Red Bull te bedreigen. Tot nu toe is Max Verstappen een klasse apart en komen Hamilton en George Russell er nauwelijks aan te pas. Na de introductie van de upgrades heeft Mercedes een stap gemaakt en dat biedt hoop in het kamp van Hamilton.

Lewis Hamilton


Hamilton reed in Barcelona naar de tweede positie en zag teamgenoot George Russell opklimmen van P12 naar P3. De jongste van de twee Britten begon achter de andere Red Bull van Sergio Perez, maar wist voor de Mexicaan te finishen. Het dubbele podium voor Mercedes heeft de hoop teruggebracht, al gaf Hamilton nog wel 25 seconden toe op winnaar Verstappen.

"Met de huidige auto kunnen we hun performance niet evenaren, maar we werken aan verbeteringen aan de auto", zegt Hamilton op de website van de F1. "We lopen nu nog tegen beperkingen aan, maar er wordt hard gewerkt door het hele team. Hopelijk zitten we er in de toekomst weer bij. Natuurlijk zullen zij zich ook ontwikkelen, dus we moeten bij iedere stap veel winst boeken. Ze liggen nu nog een paar tienden tot een halve seconde per ronde op ons voor. Over één snelle ronde is het gat zelfs nog wat groter."

"Maar we gaan de juiste richting op en we weten dat er dit jaar nog wat in de pijplijn zit. Hopelijk kunnen we ze voor het einde van het seizoen weer uitdagen. Het zou mooi zijn als we de strijd weer aan kunnen gaan. Ik leg de focus vooral op komend jaar. Als we meteen vanaf de start van het seizoen erbij staan, kunnen we de auto tijdens het seizoen sneller ontwikkelen. Hoe meer we nu over de auto leren, hoe beter het beeld is dat we voor komend seizoen hebben. Daar probeer je een balans in te vinden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS