Formule 1

Lewis Hamilton geeft zorgwekkend oordeel over kansen Spaanse GP in opgewaardeerde Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2023 12:35

MONTMELO - Lewis Hamilton denkt dat Q3 wel eens een stap te ver zou kunnen zijn voor zijn kant van de garage, gebaseerd op hoe hij de prestaties van zijn Mercedes op vrijdag beoordeelde.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De zevenvoudig wereldkampioen eindigde op de elfde plaats aan het einde van de tweede vrije training op het Circuit de Barcelona-Catalunya, met meer dan zes tienden van een seconde minder dan de beste tijd van Max Verstappen van Red Bull. Hamilton was vrijdag nooit bij de les, terwijl teamgenoot George Russell het niet veel beter deed. Hij eindigde als achtste met twee tienden van een seconde meer dan Hamiltons beste tijd.

Het tweetal past zich aan aan de opgewaardeerde Mercedes W14. Het team uit Brackley introduceerde tijdens de Grand Prix van Monaco van afgelopen weekend een vernieuwde auto. Voor dit weekend zijn er nog meer kleine wijzigingen doorgevoerd, wat betekent dat Mercedes een weekend hard moet werken om de updates in te stellen en ze beter te begrijpen op een circuit dat representatiever is voor de normale eisen van de F1-kalender.

Hamilton werd vrijdag na de tweede vrije training gevraagd hoe de updates aanvoelden. "Het gaat goed. We vechten zo hard we kunnen", zei hij. "Het was een moeilijke eerste dag, gewoon om de bandenslijtage onder de knie te krijgen. De auto voelt... als een auto."

Voelde hij een verschil met vorige week in Monaco, waar hij aan het einde van de Grand Prix als vierde eindigde? Hamilton: "Het is zo anders dan vorige week. Ik denk dat de snelheid op de lange afstand er niet verschrikkelijk uitzag. We moeten gewoon proberen uit te vinden hoe we meer uit één ronde kunnen halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS