Formule 1

Lewis Hamilton breekt lans voor W Series: "We moeten meer kansen creŽren voor jonge vrouwen"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 06:04

In Hongarije bracht Lewis Hamilton een bezoek aan de paddock van de W Series. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 vindt dat vrouwelijke coureurs meer kansen moeten krijgen om hogerop te komen in de autosport. Zelfs de sterke Jamie Chadwick krijgt nog geen kans om zich in bijvoorbeeld de Formule 3 of Formule 2 te bewijzen.

Lewis Hamilton


Hamilton zet zich in voor meer diversiteit in de autosport en steunt de W Series, zo zegt hij op de website van de Formule 1. "Ik volg de W Series al het hele jaar en vorig jaar ook al. Tussen onze sessies kijk ik naar hun races. In Hongarije wilde ik een bezoekje brengen om te kijken hoe het gaat met die jonge, inspirerende vrouwen."

De Mercedes-coureurs is zich ervan bewust waar zelfs een kampioene als Chadwick tegenaan loopt. "Het is geweldig dat de W Series er is, maar als sport moeten we meer doen om jonge meisjes te helpen. Zeker als er vanuit de W Series geen progressie gemaakt kan worden. Ze rijden nu al drie seizoenen en we moeten er echt werk van maken. Als je de W Series wint, zou je een kans moeten krijgen in de Formule 2 of zo. We kunnen zeker meer doen om deze vrouwen te helpen."

Lewis Hamilton 

Babe-box

Xtra

COLUMNS