Formule 1

Lewis Hamilton blijft hoopvol: "Nog nooit een coureur geweest zoals ik"

Uitgegeven door Bart • 22 januari 2023 16:01

Lewis Hamilton gaat in 2023 op jacht naar eerherstel en wellicht ook zijn achtste wereldtitel in de Formule 1. Vorig jaar won hij geen enkele race en de 38-jarige coureur hoopt dit jaar wel een auto te hebben die races kan winnen.

Lewis Hamilton


Het seizoen 2022 werd een dramatisch jaar voor Mercedes. Het porpoising probleem kon lange niet worden opgelost en zowel Red Bull als Ferrari waren een stuk sneller. Toch neemt Hamilton wel iets positiefs mee uit 2022, zo geeft hij aan in een interview in Formule 1 Magazine. "Als ik iets van afgelopen jaar kan zeggen, dan is het wel dat we als team alleen maar veerkrachtiger en meer vastberaden zijn geworden."

Hamilton geeft toe dat het zwaar was dat hij vorig jaar geen geweldige auto van Mercedes heeft gekregen. "Want we wilden juist terugslaan na 2021. Dat was waar onze drive uit voortkwam. Boos of gefrustreerd ben ik niet geweest, maar op een gegeven moment dacht ik wel: 'God, met deze auto kan ik echt niet om de titel vechten'."

De Mercedes-coureur won vorig jaar voor het eerst in zijn carrière geen enkele race in een seizoen. Hamilton heeft 310 racestarts op zijn naam en krijgt een statistiek voorgelegd dat er nog nooit een coureur heeft gewonnen met meer dan 300 starts op zijn naam. "Maar er is ook nog nooit een coureur geweest zoals ik."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS