Formule 1

Lewis Hamilton zegt 'betere erfenis' te hebben na geruchten over Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2023 20:28

Hoewel Lewis Hamilton graag de kampioenschap-winnende Red Bull zou 'ervaren', gelooft de Brit dat hij een 'betere erfenis' zou hebben als hij degene zou zijn die een einde maakt aan de heerschappij van Max Verstappen. De Nederlander heeft de afgelopen jaren een ware opmars gemaakt. Hij veroverde zijn derde opeenvolgende coureurstitel met misschien wel de meest dominante vertoning ooit in de Formule 1. Hij won 19 Grands Prix in een jaar tijd.

Lewis Hamilton F1 Mercedes


De ploeg uit Milton Keynes won 21 GP's in een seizoen van 22 races. Terwijl Red Bull dus op één race na alle races won, heeft het sinds het begin van vorig seizoen op zes races na alle races gewonnen. Volgens teambaas Christian Horner klopten Hamiltons mensen op zijn deur. De teambaas onthulde onlangs dat Hamiltons vader Anthony hem benaderde over een mogelijk stoeltje, met als enige criterium dat Hamilton dezelfde behandeling zou krijgen als Verstappen.

Horner stond niet open voor de mogelijkheid omdat de 'dynamiek niet goed zou zijn'. Het werd een welles-nietes, waarbij Horner en Helmut Marko volhielden dat er contact was geweest, terwijl Hamilton het van tafel veegde door te zeggen dat er 'geen vertrouwelijke gesprekken' waren over een racestoeltje bij Red Bull.

Dat dit alles, althans volgens Horner, zich afspeelde terwijl de coureur verklaarde dat hij met Mercedes en alleen Mercedes over zijn toekomst sprak, maakte het drama nog groter. Maar hoewel Hamilton toegaf dat hij het niet erg zou vinden om in een Red Bull te rijden, zou Mercedes helpen de beste te worden de 'betere' erfenis zijn.

"Laten we realistisch zijn", zei hij. "Elke coureur die hier racet, droomt ervan om in de winnende auto te zitten. In mijn jongere jaren, toen ik nog niet veel succes had gehad, misschien in de tijd van McLaren, zou het misschien een stuk aantrekkelijker zijn geweest. Vanuit een raceperspectief en mijn kijk op dingen, toen ik naar dit team overstapte, vond ik het leuk om van een succesvoller team naar een team te gaan dat geen succes had gehad, naar een visie van groeien en bouwen met een team, want als we dan wonnen, was dat zo'n beter gevoel."

"Elke coureur hier kijkt naar de Red Bull-auto en zou graag in die auto rijden. Ik zeg niet dat ik niet graag in die auto zou rijden en zou ervaren hoe goed die auto is - elke coureur zou dat voelen - maar ik heb het gevoel dat we twee hele moeilijke auto's hebben gehad en als we eraan werken om die auto top te maken, zal dat een veel beter gevoel zijn dan in de beste auto te stappen. Het zou niet veel voor me betekenen om in de meest dominante auto aller tijden te stappen. Samenwerken met mijn team om ze te verslaan zou beter zijn voor mijn nalatenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS