Formule 1

Lewis Hamilton na P11 in kwalificatie: "Het is wat het is"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2023 12:05

Lewis Hamilton reikte in de kwalificatie in Las Vegas niet tot Q3 en moest genoegen nemen met de elfde positie. Over de boordradio gaf de Mercedes-coureur aan dat hij niet sneller kon. Het verschil was ook uiterst klein met 0.028 naar de tiende tijd in Q2. Hamilton hoopt in de race naar voren te kunnen komen, maar heeft ook Carlos Sainz en Sergio Perez in zijn nek hijgen.

Lewis Hamilton


"Het was best wel slecht", reageerde Hamilton na afloop voor de camera van F1 TV. "Maar het is wat het is. Ik had geen grip en de hele sessie kreeg ik de banden niet aan het werk. Het is geen ideale situatie, maar dit probleem hebben we helaas al langer. Ik vond het wel indrukwekkend om te zien dat Williams er zo goed bijstaat."

In de races gaat het dit seizoen bij Mercedes beter dan in de kwalificatie. Of dat in Las Vegas ook gaat lukken, weet Hamilton nog niet. "In de long runs hadden we best wel veel bandenslijtage, maar daar had iedereen last van. We hebben wat dingen aangepast en ik hoop dat dat goed uitpakt. Maar niemand kan zeggen hoe de race zal gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS