Formule 1

Lewis Hamilton heeft vertrouwen in Mercedes na frustraties over genegeerd worden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2023 18:04

Lewis Hamilton is teruggekomen op zijn frustraties aan het begin van 2023 over het feit dat hij het gevoel had dat zijn inbreng werd genegeerd door Mercedes. Dit nu hij vertrouwen heeft in het team om een herhaling van fouten uit het verleden te voorkomen.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Mercedes besloot om voor 2023 vast te houden aan hun unieke 'zero-pod'-benadering van de grondeffectregels, maar het duurde niet lang voordat ze zich realiseerden dat ze een fout hadden gemaakt.

De Grand Prix van Monaco markeerde het begin van de overgang van Mercedes van deze aanpak, enkele maanden nadat hun zevenvoudig wereldkampioen Hamilton precies had laten weten hoe hij over de situatie dacht.

Hamilton uitte begin 2023 zijn frustraties en beweerde dat Mercedes niet had geluisterd naar zijn opmerkingen over wat de W14 nodig had, een auto die resulteerde in Mercedes' eerste seizoen zonder overwinningen sinds 2011.

Maar ondanks geruchten over Hamiltons mogelijke vertrek bij Mercedes aan het einde van zijn contract, waarbij hij sterk in verband werd gebracht met Ferrari, terwijl ook Red Bull werd genoemd, zette Hamilton zijn handtekening onder nieuwe Mercedes-voorwaarden, die hem tot eind 2025 aan het Duitse team bonden.

De titel winnen is het doel voor 2024, Hamilton hoopt dat zijn team nu heeft geleerd van de fouten om de prestaties te leveren die nodig zijn in de strijd tegen Red Bull.

Op de vraag of hij tijdens zijn laatste contractbesprekingen overwoog om Mercedes te verlaten of met pensioen te gaan, zei Hamilton tegen Motorsport.com: "Nee, niet toen we aan het onderhandelen waren. Ik heb er vertrouwen in dat we er komen. We zijn hier als team al eerder geweest en hoewel we steeds meer nieuwe mensen hebben, zie ik een grote focus bij iedereen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS