Formule 1

Lando Norris over zijn hoogtepunt: "Met de auto die we hebben, is dat een hele prestatie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 augustus 2022 10:45

Lando Norris beleefde een zeer goede start van zijn Formule 1 seizoen van 2022 en scoorde tot nu toe in 10 van de 13 races. Na de eerste helft van het seizoen springt er voor de McLaren F1-coureur een moment uit wat voor hem meer betekenis heeft dan de andere hoogtepunten van dit jaar.

F1 2022


De McLaren-coureur, die met 76 punten en zevende in het rijderskampioenschap de zomerstop inging, heeft zijn verbluffende podiumplaats op Imola als zijn beste race van het jaar tot nu toe uitgekozen. "Voor mezelf en mijn rijstijl, enzovoort, ben ik blij", zei Norris. “Een paar goede hoogtepunten, ik weet niet hoe ik een podium kreeg in Imola, het verbaast me gewoon. Met de auto die we hebben, is dat een hele prestatie, dus ik moet nu nog steeds glimlachen, maar dan zijn er nog steeds veel positieve punten."

“Het is gewoon dat we nu veel werk te doen hebben. Het gat met de jongens vooraan is nog steeds enorm en ik denk ja, het is dichtbij op zaterdag, maar iedereen is dichterbij op zaterdag, zelfs de laatste plaats is een stuk dichterbij. Het is alleen dat de spreiding op zondag groter is dan in het verleden, en daar moeten we aan werken."

“Ik zal eerst genieten van mijn pauze en dan zullen we eraan werken en zien wat we kunnen doen voor de volgende keer. Ik denk dat het een redelijke start van het seizoen was, dus ik ben er blij mee."

McLaren maakte een trage start van het seizoen na problemen met de remmen tijdens het testen en eindigde buiten de punten bij de seizoensopening van de Grand Prix van Bahrein. Norris prees het werk dat ze sindsdien hebben gedaan, en het benadrukken van hun vermogen om met Alpine te strijden voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap is een bewijs van het harde werk van McLaren. "Ik denk dat het belangrijkste is dat we natuurlijk niet zo sterk in het seizoen zijn gekomen als nodig was", zei Norris. “Hoe we het sindsdien hebben gedaan, sinds de eerste race was ik denk ik erg goed en sterk. Aangezien we nog steeds vechten voor de vierde plaats bij de constructeurs tegen een team dat sinds de eerste dag veel competitiever is, laat dit zien hoe goed we het op veel andere gebieden hebben gedaan. Onze consistentie, betrouwbaarheid in veel opzichten, pitstops, strategie, veel dingen waren erg sterk. We begonnen alleen niet zo goed als we wilden, maar ik denk dat we sindsdien goede vooruitgang hebben geboekt. Dus zolang we dat na de zomerstop blijven doen, zal ik blij zijn."

"Maar het is gewoon moeilijk geweest, weet je. Je wilt altijd vechten voor meer en vechten voor hogere posities en de kloof die we hebben met de top drie teams is nog steeds groot. Dus we moeten ons gewoon concentreren op het dichten ervan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS