Formule 1

Lando Norris over afhankelijkheid van McLaren: "Ze leunen meer op mij omdat ik de meer ervaren coureur ben"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2023 12:00

Met 23 jaar is Lando Norris nog steeds een ‘broekie’ in de Formule 1. Maar met 87 Grands Prix achter zijn naam kan hij nu al worden beschouwd als een ervaren coureur. Momenteel staat hij als vijfde geklasseerd in de tussenstand bij de coureurs in het wereldkampioenschap. En met zijn status en ervaring kan hij zeggen dat zijn werkgever McLaren meer afhankelijk is van zijn feedback dan van zijn teamgenoot, omdat hij domweg de meer ervaren coureur is nadat rookie Oscar Piastri zich bij het team voegde voor het seizoen 2023. Het huidige Formule 1-seizoen is Norris' vijfde met McLaren.

Lando_Norris_McLaren_F1_portet_en_helm

"Het verschilt niet veel"
Met Oscar Piastri, een rookie, die Daniel Ricciardo vervangt bij het team voor 2023, zou Norris een veteraan zijn in vergelijking met zijn nieuwe teamgenoot, waardoor hij de 'de facto' leider binnen het team zou worden. Norris heeft eerder toegegeven dat Piastri hem op het goede spoor duwt, en reflecteerde onlangs op de dynamiek binnen het team terwijl hij het vergeleek met de tijd dat Ricciardo zijn teamgenoot was. "Het is een goede sfeer", zei Norris, geciteerd door Motorsport.com. "Hoe is het? Eerlijk gezegd, net als een echt antwoord, is het niet veel anders. Ik denk dat hoe ik vorig jaar heb gewerkt en hoe ik met Daniel omging, het nu niet veel verschilt. Het is niet zo dat er veel dingen veranderen. Misschien leunen ze een beetje meer op mij voor de kennis van hoe we het deden in voorgaande jaren, om te kijken naar de ontwikkeling van vorig jaar tot dit jaar en dat soort dingen," onthulde hij.

Lando_Norris_McLaren

Klachten zijn hetzelfde
“Maar afgezien daarvan geven jullie allebei je kant van de gevoelens en het verhaal van wat er met de auto aan de hand is, wat je wilt van de auto – wat heel goed op elkaar aansluit. Ik zou niet zeggen dat we dezelfde rijstijl hebben, maar onze opmerkingen en klachten zijn over het algemeen altijd hetzelfde. Dus ik denk dat dat een goede zaak is,' hield Norris vol.

Lando_Norris_en_Zak_Brown_McLaren_F1_2019
Lando Norris en teambaas Zak Brown

"Aardige vent, nuchter, normale man, harde werker"
Wat betreft zijn nieuwe teamgenoot; hij zei: “Hij is een aardige vent, nuchter, normale man, harde werker en ga zo maar door. Dus het is goed, leuk. Anders was het denk ik met Daniël. Ik voel me een beetje een contrast van de Australiërs, maar nog steeds erg leuk”, concludeerde de Brit.

Lando_Norris_offsideBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS