Formule 1

Lando Norris noemt touché met Lewis Hamilton ongelukkig: "Top 10 was anders ook moeilijk geworden"

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2023 06:03

Lando Norris begon de Grand Prix van Spanje verrassend vanaf de derde positie, maar daar hield het positieve verhaal wel op. De Brit van McLaren raakte in de openingsronde de Mercedes van Lewis Hamilton en moest naar de pits voor een nieuwe vleugel. Daarna zat er voor Norris niet meer in dan de 17e plaats.

Lando Norris


"Dit ging precies als verwacht", zo vertelt Norris op de website van de F1. "We wisten dat we te langzaam zouden zijn en dat het moeilijk zou worden om in de punten te finishen. Het doel was om punten te halen en dan dachten we aan P9 of P10. De aanvaring in de eerste ronde kostte mijn race, maar zonder dat was een finish in de top 10 ook moeilijk geworden. Ik denk dat de verwachtingen van iedereen te hoog waren na de kwalificatie."

"We probeerden het zo goed mogelijk te managen, maar de snelheid was hetzelfde als de rest van het jaar tot nu toe. Zaterdag was een speciale dag voor ons. In Canada verwacht ik niets anders. We hebben gewoon de zevende of achtste snelste auto op het moment. Normaal gesproken vechten we niet voor de punten, dus we zullen hard moeten vechten om terug te komen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS