Formule 1

Lando Norris leert bij McLaren goed omgaan met teleurstelling: "Als het mijn fout is, duurt het langer"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 16:08

Lando Norris is een coureur met ongelimiteerde potentie, maar bij het team van McLaren wil het maar niet lukken. Afgelopen weekend startte hij met zijn McLaren MCL60 op de derde positie, maar eindigde hij de race in Barcelona onfortuinlijk op de zeventiende positie. Alhoewel de Brit erg teleurgesteld was met het resultaat, kan hij naar eigen zeggen steeds beter omgaan met tegenslag.

Lando Norris

In 2020 en 2021 had Norris een auto onder zijn kont waar hij ieder weekend kon vechten voor goede punten en sommige weekenden kon vechten voor het podium. Sinds de regelwijzigingen in 2022 is dit wel anders. Afgezien van het podium tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna in 2022, kon er niets aan de prijzenkast van de Brit worden toegevoegd.

In 2023 gaat het Norris ook niet voor de wind. Hij vertelt bij Sky Sports dat hij steeds beter om kan gaan met teleurstellingen: “Als het mijn fout is, of ik crash, spin of krijg een penalty; als het honderd procent mijn schuld is, of zelfs vijftig procent, dan duurt het langer dan wanneer er geen tempo in de auto zit of iets dergelijks.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS