Formule 1

Lando Norris geeft toe: "De huidige McLaren past helemaal niet zo goed bij mijn rijstijl"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2022 10:14

Lando Norris presteert dit seizoen veel beter dan McLaren-teamgenoot Daniel Ricciardo. Vaak wordt gesteld dat de MCL36 veel beter bij hem past en dat de AustraliŽr moeite heeft om zich aan te passen. Die gedachtegang wordt nu stellig ontkent door Norris die zelf naar eigen zeggen ook veel aanpassingsproblemen heeft gehad.

Lando Norris


"Ik hoor wel eens verhalen dat de auto niet bij Daniel past", vertelt Norris in de podcast Beyond The Grid. "Iedereen denkt dat deze auto bij mij past, maar het omgekeerde is waar. Het is niet dat ik de auto haat, maar hij past eigenlijk totaal niet bij mijn rijstijl. In het begin van het jaar paste de auto zelfs beter bij de rijstijl van Daniel dan bij die van mij. Daar heb ik echt moeite mee gehad in het begin van het seizoen. Ik probeer er mee om te gaan en ben de auto nu meer gewend."

Norris gaat dieper op de huidige McLaren in. "De huidige auto ligt ver van de auto die ik graag zou willen hebben. In een ideale wereld zou mijn Formule 1-auto er zeker niet zo uitzien als de huidige McLaren. Natuurlijk ga ik altijd nog voor die snelle ronde, maar ik moest me meer aanpassen. Het team kan daar niet zo veel meer aan doen. Ze maken de auto zo snel mogelijk. Ik vraag uiteraard wel of de auto een bepaalde richting op kan gaan. Nu lijkt de auto veel op die van mijn eerste jaar in de Formule 1 in 2019. De auto's zien er anders uit, maar de manier van rijden is vergelijkbaar."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS