Formule 1

Lando Norris: “Sochi 2021 was waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen om te overwinnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 13:03

Lando Norris scoorde in zijn Formule 1-loopbaan al zes podiumplekken, maar slaagde er nog niet in om op het hoogste treetje plaats te nemen. Tijdens de Grote Prijs van Rusland in 2021 kwam hij het dichtste bij. De Brit had een comfortabele leiding toen het begon te regenen. Hij besloot om buiten te blijven en gleed van de baan af. Hierdoor verloor hij de wedstrijd. Hij vertelt dat dit één van de moeilijkste momenten was uit zijn carrière.

Lando Norris

Op de zaterdag voor de Grand Prix reed de McLaren-coureur een fenomenale pole-ronde op het Sochi Autodrome. Ook in de Grand Prix zelf controleerde hij het team en had hij een mooie voorsprong op de rest van het veld.

Aan het einde van de race begon het te regenen. Waar de meeste coureurs een bezoekje pleegde aan de pits voor een setje regenbanden. Norris bleef tegen het advies van zijn team in buiten en dat kwam hem duur te staan. Met nog enkele ronden te gaan begon het steeds harder te regenen. De slicks onder de bolide van Norris hadden het moeilijk en hij gleed van de baan af. Bij Sky Sports vertelde hij over dit moment: “Sochi 2021 was waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen om te overwinnen, niet alleen vanwege wat er is gebeurd, maar ook vanwege de weg gegooide overwinning.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS