Formule 1

Lando Norris met trillende handen naar sprintpole in China: "Ik maakte fouten en aquaplanning"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 april 2024 08:34

Lando Norris start de sprintrace in China zaterdagochtend vanaf de tweede positie. De McLaren-coureur reed in de totaal verregende SQ3 de snelste tijd. De tijd van de Brit werd in eerste instantie afgenomen, maar de tijd werd later teruggegeven. Hij hield Lewis Hamilton en Fernando Alonso achter zich.

null

Het eerste deel van de kwalificatie werd verreden onder droge omstandigheden. Tegen het einde van het tweede deel begon de baan steeds natter te worden, maar in het derde deel van de kwalificatie was de baan volledig nat. Het was zoeken naar grip voor de coureurs en het was glibberen en glijden.

“Ik ben ontzettend blij. Het was echt wild buiten", begint Norris na de kwalificatie. "Het team heeft het geweldig gedaan en het was erg tricky. We wisten al dat het zou gaan regenen, dus dat is altijd spannend. We waren snel in het droog. In de regen moet je veel risico nemen en het was echt ontzettend glad op de baan. Mijn ronde was uiteindelijk goed genoeg voor pole. Dit is een goede voorbode voor de echte kwalificatie.”

“Ik moest blijven pushen om temperatuur in de banden te houden. In die laatste ronde moest ik echt alles geven, terwijl de condities een stuk slechter waren. Ik maakte wat fouten en had last van aquaplanning. Maar goed, je krijgt er een lekkere hoge hartslag van. Het belooft van voor morgen. Ik heb geen idee wat de sprintrace zal bieden, maar het ligt er aan wat het weer gaat doen. Zowel in het droog als ik het nat is de snelheid erg goed.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS