Formule 1

Lando Norris hoopte op meer in GP Australië: "Misten de kans om voor Leclerc te eindigen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 07:16

MELBOURNE – Lando Norris scoorde zijn dertiende podiumpositie in de Formule 1, maar opnieuw was het niet op het hoogste treetje van het ereschavot. In de Grote Prijs van Australië in Albert Park eindigde de Britse McLaren-coureur op de derde positie. Norris lijkt tevreden, maar had gehoopt op een klein wonder.

Lando Norris McLaren

“Voor mij was dit een goede dag”, vertelt Norris na de race voor de camera van de Formule 1. "Ik ben blij en trots op mijn team. P3 en P4 finishen zorgt voor belangrijke punten voor het kampioenschap. We misten de kans om voor Charles Leclerc te eindigen, onze snelheid was beter in de eerste stint. Misschien leverde dat hoop op, want we waren erg snel. Ferrari en Carlos Sainz hebben het fantastisch gedaan. Ik neem daarom mijn petje af voor het team."

"Ik voelde me goed en kon de banden managen. Dat was een goede stap. Ik had waarschijnlijk niet verwacht dat we op het podium zouden staan, dus ik ben blij. Het is duidelijk dat dit circuit wat beter bij ons past, dus we waren in staat om iets meer te pushen en er meer snelheid uit te halen. Maar we moeten nog steeds een stap zetten om Red Bull en Ferrari aan te vallen. Ze lopen één of twee stappen voor op ons, maar we komen wel dichterbij. Deze race bewees dat maar weer eens. Ik wil het team bedanken, want we komen dichter bij ons doel. Het is fijn om op het podium te staan en hopelijk volgen er nog veel meer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS