Formule 1

Lance Stroll zeer tevreden met zijn Aston Martin: "We hebben een competitieve auto"

Uitgegeven door Bart • 19 maart 2023 14:31 • Print artikel

Lance Stroll start de race in Jeddah zondag vanaf de vijfde positie. De Canadees klokte de zesde tijd en profiteert van de gridstraf van Charles Leclerc. Toch had er voor de Aston Martin-coureur meer ingezeten, want in zijn laatste run in Q3 klokte hij een paarse eerste sector. Helaas voor Stroll bleef zijn ronde niet foutloos.

Lance Stroll


"Het team heeft een erg sterke prestatie geleverd met onze performance voor de kwalificatie", zegt Stroll in zijn debrief over de kwalificatie. "We staan op een goede positie om veel punten te gaan scoren. We wisten niet zeker of de snelheid in Bahrein ook op een totaal andere circuit als Jeddah tot uiting zou komen, maar de auto voelde heel goed en we hebben de hele kwalificatie vol kunnen pushen."

Stroll zegt dat er nog meer had ingezeten. "Mijn laatste rondje ging heel goed met paars in de eerste sector, maar ik maakte een foutje in bocht 22 waardoor ik twee of drie tienden verloor. Als vijfde starten is nog steeds een goed resultaat. We hebben een competitieve auto voor de race en er kan nog van alles gebeuren."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS