Formule 1

Lance Stroll blijft coureur bij Aston Martin in 2021: "Er zijn inderdaad wereldkampioenen beschikbaar, maar..."

Sebastian Vettel en Fernando Alonso azen nog op een stoeltje in de Formule 1 in 2021, maar bij Racing Point dan wel Aston Martin houden ze vast aan Sergio Perez en Lance Stroll. De Mexicaan heeft nog een doorlopend contract en de Canadees is de zoon van teameigenaar Lawrence Stroll. Teambaas Otmar Szafnauer bevestigt langer door te gaan met beide coureurs."Het is bizar dat de transfermarkt voor 2021 al begonnen is zonder dat we ook maar één race gereden hebben", zei Szafnauer bij Radio Canada. "Ik was wel een beetje verrast dat Ferrari en Vettel er niet uitgekomen zijn. Sebastian is een geweldige coureur en een goede vriend. Ik ken hem al lang en hij verdient het om in de Formule 1 te blijven."

Komend jaar gaat Racing Point verder als Aston Martin, maar het nieuwe fabrieksteam heeft geen plaats voor Vettel. "Er zijn inderdaad coureurs beschikbaar die Grands Prix en wereldtitels hebben gewonnen. Dat zijn interessante ideeën, maar wij gaan liever langer door met de coureurs die we al in huis hebben."

"Als we hen het juiste materiaal geven, kunnen ze ook races winnen en misschien wel wereldkampioen worden", aldus een enigszins optimistische Szafnauer. "Onze coureurs kunnen goed met elkaar overweg en hebben nog een doorlopend contract tot en met 2021. En Perez en Stroll waren snel tijdens de wintertests. Als je snel bent in Barcelona, ben je dat eigenlijk op ieder circuit wel. Als we Lance een goede auto geven, kan hij zijn kwaliteiten nog verder verbeteren."

"Het lijkt erop dat we dit jaar een goede auto hebben gebouwd. Dan wordt het in de kwalificatie een stuk makkelijker. Als Lance verder naar voren op de grid kan beginnen, zal hij vaker om een plaats in de top 10 kunnen strijden. Als hij om de punten kan strijden, heeft hij al laten zien iets extra's te hebben. Verder naar achteren kom je toch net wat sneller in de problemen."