Formule 1

Laat Alpine Fernando Alonso het seizoen afmaken? "Schumacher werd op zijn 42e ook verslagen door Rosberg"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 05:02

Wat zijn de gevolgen voor Fernando Alonso nu hij gekozen heeft voor de overstap naar Aston Martin? Er gaan geruchten dat Alpine eerder afscheid zou gaan nemen, maar teambaas Otmar Szafnauer ontkent dat. De nu 41-jarige Spanjaard wordt tot de laatste race ingezet om McLaren te verslaan in de strijd bij de constructeurs.

Fernando Alonso


In een groot interview met het Spaanse El Confidential zegt Szafnauer dat geld een rol heeft gespeeld bij de overgang naar Aston Martin. Daarnaast is de leeftijd van Alonso ook een factor. De tweevoudig wereldkampioen kreeg een contractvoorstel voor maar één seizoen voorgelegd.

Szafnauer is duidelijk over de leeftijd van Alonso. "Voor iedereen komt er een moment in het leven dat leeftijd een rol gaat spelen. Het heeft invloed op je psychologische vermogen, je ogen, je hersenen, je spieren en je zenuwstelsel. Dat wordt allemaal minder. Op zijn 42e werd Schumacher ook verslagen door Rosberg. Op zijn 38e zou dat niet gebeurd zijn. Dat overkomt ons allemaal."

Op de vraag of Alpine wellicht eerder afscheid van Alonso zal nemen, reageert Szafnauer stelling. "Nee, helemaal niet. Waarom? Hij is een geweldige coureur en één van onze beste troeven. Samen met Esteban Ocon kan Fernando ons helpen in de strijd met McLaren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS