Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

LINE-UP: Iers duo maakt Ford M-Sport team klaar voor de toekomst

Uitgegeven door Pascal Wekema • 10 oktober 2021 13:15 • Print artikel

M-Sport Ford is trots om aan te kondigen dat Craig Breen en Paul Nagle het voortouw zullen nemen in de aanval op het FIA World Rally Championship van 2022 en 2023. De meerjarige overeenkomst ziet hun recente indrukwekkende prestaties beloond, waarbij zij het volledige WRC-seizoen achter het stuur kruipen van de geheel nieuwe M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1-auto.

M-Sport Ford drivers line-up Craig Breen en Paul Nagle

De 31-jarige Craig Breen zal de volledige inzet en expertise van het volledige M-Sport Ford World Rally team ontvangen. De ploeg streeft ernaar hun successen van 2017 en 2018 te herhalen. Dat was de laatste keer dat er zo’n radicale herziening van de sportieve en technische reglementen is geweest.

M-Sport Ford Craig Breen en Paul Nagle

Nadat hij een paar weken geleden de Puma Hybrid Rally1-auto op gravel in Cumbria had getest, was Breen meer dan onder de indruk en opgewonden door de nieuwste creatie van het team en is hij nu volledig gefocust op het leveren van de resultaten en het succes waarvan zowel hij als het team weten dat het mogelijk is.

M-Sport Ford line-up Craig Breen en Paul Nagle

"Ik ben zo blij en trots om me bij het M-Sport Ford World Rally Team te voegen met Paul aan mijn zijde. Het is een lange weg geweest voor ons in het World Rally Championship met veel bochten en hobbels, maar we hebben nu een gouden ticket gekregen om voor het meest prestigieuze merk in de autosport te rijden en te strijden voor het World Rally Championship", zei Craig Breen.

Breen en Nagle zijn al langer in het vizier bij Malcolm Wilson, managing director van Ford. "Ik heb Craig zijn ontwikkelingen al zo'n 10 jaar gevolgd en vooral zijn prestaties van het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven", aldus Malcolm Wilson.

M-Sport Ford Craig Breen en Paul Nagle

"Ik ben erg enthousiast om betrokken te zijn bij het M-Sport Ford World Rally Team nu we het nieuwe hybride tijdperk van het World Rally Championship ingaan. Ik heb in mijn tijd in het WRC met veel teams gewerkt, maar wilde altijd al lid worden van de Ford-familie.

Het team van M-Sport heeft een track record in het produceren van enkele van de beste rallyauto’s en ik weet zeker dat 2022 daarop geen uitzondering zal zijn. Zowel Craig als ik hebben honger naar overwinningen en om te strijden voor de titel van het Wereldkampioenschap Rally, zullen we ons uiterste best doen", zei Paul Nagle

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS