Rally

Kroon-Oil ondersteunt ambities WRC-titel van Britse Rallyster Chris Ingram

Uitgegeven door Deni Volkers • 20 januari 2023 14:01

Kroon-Oil is trots om aan te mogen kondigen haar partnerschap met Chris Ingram te hebben verlengd. Het Nederlandse bedrijf is gedurende het gehele seizoen de exclusieve smeermiddelenpartner van de Brit, maar tijdens de Rallye Monte Carlo wordt uitgepakt. Kroon-Oil is voor dit prestigieuze evenement, de titel partner van het Rally Warrior Team en daar hoort natuurlijk een custom livery bij.

Chris Ingram

Chris Ingram, Europees Rally Kampioen van 2019, heeft één duidelijk doel voor het komende wereldkampioenschap rally: strijden voor zijn eerste WRC-titel. Chris maakt zijn seizoensdebuut tijdens de prestigieuze WRC-ronde van Monte Carlo, die op donderdag 19 januari van start gaat, met dezelfde auto, dezelfde partners en dezelfde passie en inzet waarmee hij in 2022 consequent streed voor de rijderstitel. Tijdens een ingekorte campagne van zes ronden in het WRC2 afgelopen seizoen kwam Chris naar voren als de leidende privateer, die de strijd aanging met de door de fabrikanten gesteunde teams. Hij is nu van plan die ervaring te gebruiken voor een nog beter WRC-campagne in 2023.

WRC Kroon-Oil

Chris Ingram

"Ik ben volledig gefocust om in Monte Carlo, een van de juwelen van het WRC, mijn potentie te laten zien en vervolgens mijn ervaring te gebruiken om dit jaar te strijden voor de titel. De jaren sinds de pandemie zijn zwaar geweest. Ik heb 18 maanden niet meegedaan nadat ik Europees kampioen was geworden. Ik ben in het diepe gesprongen, door met weinig training deel te nemen aan de WRC2. Vanwege mijn prestaties van vorig seizoen, heb ik veel zelfvertrouwen en snelheid teruggewonnen. Ik heb een plan en heb er stap voor stap aan gewerkt om zover te komen. Dit is niet onopgemerkt gebleven, ook bij de grote merken niet. Het is nu tijd om te schitteren. Nadat Kroon-Oil en het Rally Warrior-team in 2021 voor het eerst samen deelnamen aan het WRC, hebben we een enorme groei doorgemaakt door producten van Kroon-Oil te demonstreren op het hoogste niveau".

Chris vervolgt: "strijden voor de overwinning in het wereldkampioenschap rally is buitengewoon veeleisend, niet alleen voor mijzelf en mijn bijrijder, maar ook voor onze Skoda Fabia Rally2 Evo. Gedurende het seizoen hebben we de allerbeste producten voor de auto nodig. We zijn trots dat Kroon-Oil voor het derde seizoen onze technische en smeermiddelenpartner is. Kroon-Oil zal ook onze titelpartner zijn voor de rally van Monte Carlo. De auto zal er absoluut prachtig uitzien op die iconische etappes in onze gloednieuwe blauwe en Kroon-Oil gele kleurstelling." Chris heeft een sterk team achter zich voor de seizoensopener. Hij wordt opnieuw vergezeld door bijrijder Craig Drew en WRC2 kampioen bij de teams: Toksport WRT.

"Ik heb vier tot vijf maanden niet in een rally auto gezeten, wat ik vreselijk gemist heb! Maar ik heb continu getraind en mezelf op en top voorbereid voor aankomend seizoen en ga voor een topprestatie. Monte Carlo is mijn favoriete rally en een van de meest uitdagende vanwege de lastige bochtige wegen en wisselende omstandigheden. Vorig jaar ging het heel goed. Zonder een pechgeval op de eerste avond zouden we voor de algemene WRC2-zege hebben gestreden. Ik ben Kroon-Oil en al mijn partners erg dankbaar voor hun vertrouwen in mij. Ik weet dat we de kans hebben om te strijden voor de WRC2 wereldtitel."

WRC Kroon-Oil

Leon ten Hove, marketing manager Kroon-Oil B.V.

"Wij zijn enorm verheugd wereldkundig te mogen maken dat wij opnieuw Chris en Craig ondersteunen in hun ambities in het wereldkampioenschap rally. De samenwerking was afgelopen seizoen succesvol en erg prettig. Een goede basis om deze samenwerking dit jaar verder uit te bouwen. Ons DNA is vergelijkbaar, want we zijn allebei gepassioneerd en gericht op het bereiken van het hoogst mogelijke resultaat."

We kijken uit naar de prestigieuze Monte Carlo rally, wat de seizoensopener is. De Skoda Fabia Rally2, geprepareerd door Toksport WRT, zal in een speciale livery voor de dag komen en we zijn trots op hoe het ontwerp van de auto uitpakt voor zo’n iconisch evenement.”

chris Ingram

Chris Ingram

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS