Formule 1

Krijgen Max Verstappen en Lewis Hamilton een boost ten koste van Charles Leclerc?

Uitgegeven door Peter Vader • 31 januari 2023 06:01 • Print artikel

Lewis Hamilton en Max Verstappen zouden aan het begin van het seizoen een voordeel kunnen hebben ten opzichte van Charles Leclerc en Ferrari, aangezien de nieuwe Ferrari-baas Frederic Vasseur heeft beweerd dat het onzin is dat het team uit Maranello drastische upgrades heeft uitgewerkt. Het Italiaanse medium SoyMotor.com beweerde dat het team 30 pk extra had gevonden voor komend F1-seizoen 2023. Dit was te danken aan de verbeterde betrouwbaarheid, aangezien Ferrari hun auto waarschijnlijk het grootste deel van het seizoen 2022 niet op volle kracht liet draaien. Ex-teambaas Mattia Binotto heeft eerder toegegeven dat hij vorig jaar de prestaties van het team tijdens bepaalde wedstrijden naar beneden bijstelde.

Ferrari_Frederic_Vasseur-teamboss_Ferrari_F1-2023

Cijfers zijn een “grap”
Formu1a.uno suggereerde ook dat de nieuwe 2023-auto van de Scuderia ongeveer een seconde sneller zou zijn dan het ontwerp van vorig jaar. Vasseur heeft echter benadrukt dat de beweerde cijfers een "grap" waren en waarschijnlijk niet zullen uitkomen. De Fransman suggereerde ook dat het tempo van Ferrari "geen probleem" was, ondanks dat hij vorig seizoen regelmatig werd verslagen door Red Bull. Vasseur in een bericht van Express.co.uk: “Wat betreft de motor, de cijfers, ik weet niet waar die cijfers vandaan komen, maar het is maar een grap dat we een stap hebben gezet. Het gaat gewoon om betrouwbaarheid. Ik denk dat de prestaties van de motor vorig jaar helemaal geen probleem waren. Het probleem was de betrouwbaarheid en het eerste doel is om dat op te lossen.”

Haperende kampioenschapsrun
Ferrari leed vorig seizoen op belangrijke momenten aan mechanische storingen, wat een grote dreun uitdeelde aan hun pogingen om kampioen te worden. Charles Leclerc moest vanwege problemen jammerlijk uitvallen in de Grands Prix van Spanje en Azerbeidzjan. Teamgenoot Carlos Sainz had ook problemen, waaronder een dramatische uitbarsting tijdens de Grand Prix van Oostenrijk toen hij P2 naderde. Ondanks het winnen van twee van de eerste drie races, haperde het kampioenschap van Leclerc nadat mislukkingen gepaard gingen met strategische fouten en een gebrek aan snelheid. Het is nu aan Frederic Vasseur om deze problemen in 2023 niet meer te alten voorkomen. Forza Ferrari!

Max_Verstappen_Lewis_Hamilton_Bahrein_2021

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS