Formule 1

Koppen zijn aan het rollen bij McLaren: Ontslaggolf bij het Formule 1-team is ingezet

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 maart 2023 16:11

McLaren heeft besloten om een nieuwe aanpak te hanteren in de rol van uitvoerend technisch directeur, die voorheen toezicht hield op de hele technische operatie. Het team zal nu een F1 Technical Executive Team introduceren, dat bestaat uit drie nieuwe gespecialiseerde functies van technisch directeur. Deze directeuren rapporteren rechtstreeks aan teambaas Andrea Stella. James Key, de voormalige uitvoerend technisch directeur, verlaat het team als onderdeel van deze herstructurering.

James Key McLaren F1 Team

Het F1 Technical Executive Team zal bestaan uit drie technisch directeuren, elk met hun eigen specialisatie. Peter Prodromou zal de rol van technisch directeur aerodynamica vervullen en de hele aerofunctie leiden, gebruikmakend van zijn 32 jaar ervaring in de Formule 1 en zijn indrukwekkende palmares van het winnen van wereldkampioenschappen. David Sanchez keert terug naar McLaren na tien jaar bij Ferrari en zal vanaf 1 januari 2024 de rol van Technical Director, Car Concept and Performance op zich nemen. Neil Houldey wordt gepromoveerd tot technisch directeur, engineering en ontwerp, nadat hij binnen de organisatie gegroeid is tot een zeer gerespecteerde technisch leider.

Giuseppe Pesce wordt gepromoveerd tot Director, Aerodynamics & Chief of Staff. Naast deze veranderingen verschuift Piers Thynne naar de uitgebreide rol van Chief Operating Officer voor het Formule 1-team, ter ondersteuning van de teambaas bij zijn missie om te innoveren en de normen bij McLaren te verhogen, om sterk gepositioneerd te zijn om vooraan op de grid te concurreren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS