Formule 1

Kimi Raikkonen overweegt stoppen: "Als het plezier er vanaf is, ga ik met pensioen"

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2020 18:52

Kimi Raikkonen is bezig aan zijn tweede jaar bij het team van Alfa Romeo. Met zijn 40 jaar is de Fin de oudste coureur op de grid en dan komen in interviews de vragen over stoppen veelvuldig voorbij. Zelf wil de wereldkampioen van 2007 niet te ver vooruitkijken, het seizoen 2020 moet immers nog beginnen.

Kimi Raikkonen


"Als het plezier er vanaf is, ga ik met pensioen", zegt Raikkonen in gesprek met Infobae. "Maar als ik ook dit jaar lol heb, ga ik gewoon nog een jaartje door. Of langer."

Raikkonen begon in 2001 met zijn avontuur in de Formule 1 bij het team van Sauber. Tussendoor koos hij in 2010 en 2011 voor de rallysport, maar de Fin keerde weer terug in de Formule 1. "Ik hou van racen. De rest boeit me niet zo veel, interviews en zo, maar ik hou van de gevechten op de baan. Dat miste ik in de rallysport en daarom ben ik teruggekomen."

Dit jaar zal Raikkonen het recordaantal F1-starts van Rubens Barrichello over gaan nemen. De Braziliaan is recordhouder met 322 starts, de teller van Raikkonen staat op 315. "Maar ook dat boeit me niet zo veel. Ik word er niet echt blij van. Ik denk dat ik later heel wat andere zaken zal herinneren dan het aantal starts in een Grand Prix."

"Ik zal het racen niet gaan missen", besluit Raikkonen. "Natuurlijk zal ik met bepaalde mensen contact blijven houden. Als ik ervoor kies om te stoppen, dan zal ik genoeg andere dingen kunnen bedenken om te gaan doen."

Als Kimi stopt kan hij mooi met de volgende generatie Raikkonen aan de slag. Zijn zoontje Robin schijnt talent te hebben...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS