Formule 1

Kimi Raikkonen komt uit racepensioen voor NASCAR Cup Series op Watkins Glen

Uitgegeven door Bart • 27 mei 2022 08:15

Kimi Raikkonen zal in augustus weer aan de start van een race staan. De 42-jarige Fin beëindigde in december zijn rijke Formule 1-carričre en gaat rijden in de NASCAR Cup Series. Raikkonen heeft zich aangesloten bij het nieuwe PROJECT91 van Trackhouse Racing. Teameigenaar Justin Marks kondigde de wereldkampioen Formule 1 van 2007 aan voor de #91 Chevrolet Camaro ZL1 voor de race op het circuit van Watkins Glen.

Kimi Raikkonen


In 2011 reed Raikkonen al twee keer in de NASCAR: in de NASCAR Camping World Truck Series en de NASCAR Xfinity Series. "Ik zocht het eigenlijk niet meer om weer te gaan racen, maar Justin bezocht me bij mij thuis in Zwitserland en heeft me overtuigd hoe serieus hij was met het samenstellen van een topprogramma. Het wordt leuk en ik zal het zeker serieus nemen. De NASCAR Cup Series is heel competitief en het zal een grote uitdaging worden."

Volgens Marks is het niet alleen een PR-stunt. "Ik kijk er enorm naar uit om dit samen met Kimi te doen. Hij is de meest ervaren Formule 1-coureur ooit en heeft zin in dit project. We willen iets heel speciaals neerzetten en gaan vol voor de overwinning."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS