Formule 1

Kevin Magnussen prijst teamwork van Haas: "Ik hou van deze omstandigheden"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 12:50

In de Canadese regen kwam het team van Haas uitstekend bovendrijven. Met P5 voor Kevin Magnussen en P6 voor Mick Schumacher ging het aanzienlijk beter dan in de trainingen. De Deen had genoten van de kwalificatie die door de neerslag en de later opdrogende baan niet verliep als een normale kwalificatie. Alles viel op zijn plek voor Haas.

Kevin Magnussen


"Het was een sterke kwalificatie", aldus Magnussen. "Ik hou van deze omstandigheden en dit jaar lijkt onze auto er ook van te genieten. Het was vergelijkbaar met Imola waar we in de kwalificatie naar de vierde plaats reden. Deze keer is het P5 geworden en we hebben ervan genoten. We gaan proberen om er tijdens de race ons voordeel mee te doen. Het helpt in ieder geval onze kansen om punten te scoren."

Magnussen legt uit wat er zo goed ging. "In deze omstandigheden komt het aan op de teamprestatie. Communicatie is zo belangrijk en ik kreeg alles van het team dat ik nodig had. De balans in de auto was goed en de communicatie was ook goed. Het team liet me op het juiste moment naar buiten gaan, waardoor ik de rij auto's voor kon blijven. Het was een goede prestatie van het hele team."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS