Formule 1

Kevin Magnussen noemt aanpassingen Albert Park 'over the top': "Inhalen moet niet te makkelijk worden"

Uitgegeven door Bart • 8 april 2022 05:34

Waar veel coureurs goed te spreken zijn over de aanpassingen aan het circuit van Albert Park, geldt dat slechts in mindere mate voor Kevin Magnussen. De Deen van Haas vindt het goed dat er naar circuits wordt gekeken waar moeilijk ingehaald kan worden, maar noemt de aanpassingen in Melbourne 'over the top'.

Kevin Magnussen


Verschillende bochten zijn breder gemaakt en de langzame chicane na bocht 8 is eruit gehaald. Magnussen vindt dat niet alle veranderingen noodzakelijk waren. "Misschien is het allemaal een beetje te veel van het goede. Het weghalen van de oude bocht 9 en 10 had voor mij niet gehoeven. Ze proberen de show beter te maken en dat is een goed iets. Laten we afwachten hoe het in de race zal lopen."

Het Australische circuit heeft nu vier DRS-zones, waarvan één in het bochtige gedeelte richting bocht 9. "Daar ga je bijna vol gas. Met DRS zullen de auto's lastig te rijden zijn. Makkelijk kunnen inhalen kan ook iets slechts zijn. Je moet een balans zien te vinden. Sommige circuits hebben dat. Dat je kunt aanvallen, maar ook kunt verdedigen. Als je niet kunt verdedigen, word je meteen voorbij gereden. Dat is ook niet goed. Nogmaals, we moeten afwachten hoe het gaat lopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS