Formule 1

Kevin Magnussen negen jaar na eerste F1-podium: "Een podium zou nu zeker meer betekenen dan toen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 15:45

Kevin Magnussen heeft in aanloop naar de Grote Prijs van Australië laten weten dat het scoren van een podium hem nu meer zou doen dan toen hij tijdens zijn debuutrace in 2014 op het podium eindigde.

Kevin Magnussen

Als rookie reed Magnussen een ijzersterke race in Melbourne, ruim negen jaar geleden. Tijdens de eerste race van het turbo hybride-tijdperk scoorde hij het laatste podium van McLaren tot Brazilië 2019.
Hij kwam achter Nico Rosberg en Daniel Ricciardo over de streep, maar kreeg na de diskwalificatie van Ricciardo de tweede positie toegekend. Maar wat is er in de negen jaar veranderd in het hoofd van de dertigjarige Deen? “Als ik terugkijk, heb ik het gevoel dat ik toen nog een kind was. Sindsdien is het eigenlijk een derde van mijn leven en er is veel gebeurd. Het was een heel intens weekend, want je eerste Formule 1-raceweekend op zich is al iets groots, een geweldige ervaring op zich. Toen maakte het op het podium komen het veel specialer en zeker een van de weekenden in mijn leven die ik voor altijd zal herinneren."

Kevin Magnussen

Een podium in de McLaren was niet geheel onverwacht, maar het zou wel de enige race van het jaar zijn waar McLaren op het podium zou komen. Een top drie klassering in een Haas zou compleet anders zijn volgens Magnussen: "Een podium zou nu zeker meer betekenen dan toen. Destijds had ik een heel andere mentaliteit, omdat ik uit juniorencategorieën kwam waar podiums, overwinningen en kampioenschappen regelmatig voorkwamen. Op het podium komen in de Formule 1 was iets groots, maar het was ook iets wat ik bijna had verwacht en geanticipeerd, terwijl de realiteit later liet zien dat het niet de norm zou worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS