Formule 1

Kees van de Grint: "Charles Leclerc is niet van het niveau Verstappen of Hamilton"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2022 08:03

Door eigen fouten, technische problemen en strategische blunders van Ferrari heeft Charles Leclerc na 13 races een achterstand van 80 punten op Max Verstappen. Volgens Kees van de Grint had de Monegask er veel beter voor kunnen staan. Hij beschikt immers over zeer goed materiaal, maar in de ogen van bandenexpert komt Leclerc net dat laatste beetje tekort.

Verstappen Leclerc


Zo spinde Leclerc in Imola en crashte hij in Frankrijk in leidende positie. Van de Grint noemt de prestaties van Leclerc tegenover Motorsport.com teleurstellend. "Zo vaak krijg je de kans niet om in de Formule 1 met het beste materiaal te werken. Je hebt materiaal dat een paar races zelfs dominant was. Vervolgens maak jij of het team een fout en gooi je punten weg. Volgend jaar kan het zo maar zijn dat een ander team een superieure auto heeft. Dus je moet de kans grijpen als die voorbij komt. Hij rijdt goed en kwalificeert fantastisch. Hij is ook snel, maar is ook niet helemaal van het kaliber Verstappen, Hamilton of andere groten uit het verleden."

Van de Grint krijgt de vraag voorgelegd of Leclerc de druk wel aan kan. "Dat weet ik niet zo goed. Als er wel druk zou zijn, dan is het alsnog niet goed genoeg. Je moet die druk kunnen weerstaan en achter dat stuur ook een koele kikker zijn. Kijkend naar die beelden waar hij van de baan vliegt, dan zie je, en dat is misschien ook vanwege de spanning, dat hij veel te hard die bocht ingaat. Waarom doe je dat? Het was niet nodig om een nog snellere tijd neer te zetten. Als hij constanter reed, had hij gedomineerd. Het is wellicht de druk, maar dat is ook part of the game."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS