Formule 1

Kas Haverkort kijkt vooruit naar race in legendarisch Monaco: "We kunnen in de top drie eindigen"

Uitgegeven door Bart • 28 mei 2022 01:20

Kas Haverkort kan terugkijken op een goede start van zijn seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine. De 18-jarige coureur uit Heemserveen kwam in de vier races in Monza en Imola telkens bij de eerste vijf coureurs over de finish. Afgelopen week organiseerde Haverkort samen met zijn marketingbureau Comeback Sports een businessclubavond bij zijn sponsor PAL-V en op die avond keek de Van Amersfoort Racing-coureur al reikhalzend uit naar de komende races in Monaco. Dan staat de raceserie FRECA waarin Haverkort uitkomt, in het voorprogramma van de Formule 1.

Kas Haverkort en PAL-V

Haverkort genoot van de avond tussen al zijn sponsoren. “Het was een heel leuk evenement. We hebben teruggekeken op mijn prestaties van de afgelopen weken, gasten konden rijden in de simulator en we hebben een veiling gehouden. Zo zijn mijn helm en mijn overall geveild, maar ook VIP-pakketten om een race van mij of de Formule 1 in Zandvoort te bezoeken. Het was een leuke en gezellige avond bij mijn sponsor PAL-V in Raamdonksveer. Zij zijn bezig met het ontwikkelen van de allereerste vliegende auto. Een heel interessant project.”

Kas Haverkort

Dit weekeinde staat Haverkort met de raceserie FRECA in het voorprogramma van de Formule 1 en niet op het minste circuit. In Monaco staan twee races in de Formula Regional by Alpine op het programma. In het weekend worden de races, één op zaterdag en één op zondag gehouden.

“In de eerste twee weekenden hebben we laten zien dat het met de snelheid wel goed zit. Nu komt Monaco eraan, een legendarische plek in de autosport. Het wordt geweldig om daar te mogen racen, dicht langs de muren, door de tunnel, langs het zwembad. Echt legendarisch. We gaan voor de top 3 en hopelijk voor de winst. Ik ben nog geen één keer buiten de top 5 gefinisht en we gaan knallen om het kampioenschap binnen te halen.”

Het circuit van Monaco is een uitdaging voor Haverkort. “We hebben veel simulatorwerk gedaan om de baan en alle ins en outs te leren kennen. Echt super en ik heb er heel veel zin in. Het is één van de mooiste weekenden van het jaar. De kwalificatie is extreem belangrijk zijn, want inhalen is heel lastig. We gaan er met hoge verwachtingen naartoe. Ik weet zeker dat we in de top 3 kunnen eindigen.”

Comeback Sports

Kas Haverkort wil graag PAL-V bedanken voor de gastvrijheid tijdens de businessclubavond. Daarnaast dankt hij Van Amersfoort Racing, Comeback Sports voor de organisatie, Haverkort Eten en Drinken voor de catering en uiteraard zijn ouders en zijn sponsoren.

Kijk ook eens op de website van Kas Haverkort

Facebook Kas Haverkort

Instagram Kas Haverkort

De eerste race van het weekend in Monaco is zaterdag gepland om 11.40 uur en duurt 30 minuten plus één ronde. De tweede race van de Formula Regional European Championship by Alpine wordt verreden op zondag 29 mei van 08:35 - 09:10 uur.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS