Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Kas Haverkort wint met GP Elite gelijk zijn allereerste race in een Porsche

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2024 08:52

Kas Haverkort (20) heeft bij zijn debuut in een Porsche gelijk gewonnen. De rijder van Team GP Elite zegevierde op Circuit Ricardo Tormo in Valencia ronde 5 van de Sprint Challenge Southern Europe. Een zeer knappe prestatie tijdens zijn eerste GT race ooit, zeker gezien het hoge niveau in dit kampioenschap.

Kas Haverkort en GP Elite


Zo�n twee weken geleden kondigde Kas Haverkort aan de overstap van het Formule-racen te maken naar het GT-racen. Een overstap die direct al succesvol blijkt te zijn. Bij Team GP Elite gaat de 20-jarige autocoureur dit jaar de strijd aan in de Porsche Mobil 1 Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland. Als voorbereiding op deze kampioenschappen rijdt Haverkort de laatste twee rondes van de Sprint Challenge Southern Europe.

Kas teamgenoot Ariel Levi, die momenteel aan kop gaat in dit kampioenschap, eindigde de race als zesde. Wat echt een uitmuntende prestatie is, gezien zijn start achteraan het rijdersveld. Levi startte zijn race namelijk van plaats 23(!). Marco Giltrap maakte het feest voor Team GP Elite compleet door eveneens in de top 10 te eindigen. Giltrap eindigde als 9de in het uitdagende deelnemersveld. Een prachtig resultaat voor het raceteam uit het Noord-Hollandse De Rijp.

Kas Haverkort

Komend weekend komen Haverkort, Levi en Giltrap opnieuw uit in de Sprint Challenge Southern Europe tijdens de seizoensfinale op Barcelona.

De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is een winterkampioenschap bestaande uit 4 ronden, welke gereden worden op Portim�o, Estoril, Valencia en Barcelona. Iedere ronde bestaat uit twee testdagen, gevolgd door een race dag met vrije training, kwalificatie en twee sprintraces. Het kampioenschap wordt door veel rijders gebruikt om ook in de winter ritme te houden in het racen en zich verder door te ontwikkelen. Een optimale voorbereiding voor het raceseizoen dat half april van start gaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS