Formule 1

Kan Ferrari het Red Bull de komende races moeilijk maken? "Ik denk het wel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 11:30

Frederic Vasseur heeft inmiddels twee Grands Prix achter de rug als teambaas van het prestigieuze team van Ferrari. De eerste twee races van het seizoen werden gedomineerd door Red Bull, Ferrari greep tot twee keer toe naast het podium en leek er in Saoedi-Arabië nog slechter voor te staan dan in Bahrein. Toch is Vasseur optimistisch over de toekomst.

Frederic Vasseur

Waar het team in Bahrein mee leek te strijden voor de tweede positie in het constructeurskampioenschap leek het team in Saoedi-Arabië op de vierde positie te komen. Het Italiaanse team moest Red Bull, Aston Martin en zelfs Mercedes voor zich dulden.

Ondanks de tegenslagen laat Vasseur zich niet gek maken. Kan Ferrari de komende races vooruitgang boeken en Red Bull aanvallen? “Ik denk het wel”, vertelde de Fransman tegenover Motorsportweek. “We moeten ons echt verbeteren, maar dat zit ook in het DNA van de sport. We moeten hard werken, doorgaan en ik zit morgenvroeg gewoon weer op kantoor om alles te geven wat ik heb.” Vasseur grijpt het optimisme niet uit de lucht. “Je moet niet gaan denken aan het gat naar de concurrent en je afvragen of je het wel kan dichten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS