Karting • Karting Diversen

Kampioenen DKM 2020: Jorrit Pex (DSKM), Juho Valtanen (DKM), Kris Haanen (DJKM), Tim Tröger (DSKC) en Luka Wlömer (DEKM)

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2020 19:04 • Print artikel

Jorrit en Stan Pex


Tijdens de laatste ronde van het DKM (German Kart Championship) werden op de kartbaan van Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland de hoofdprijzen verdeeld. Buiten Jorrit Pex, die al tot DKM-kampioen in de topklasse van de 125cc schakelkarts was uitgeroepen, werden nu ook in de overige klassen de kampioenen bekend in de vorm van Juho Valtanen (DKM), Kris Haanen (DJKM), Tim Tröger (DSKC) en Luka Wlömer (DEKM).

DKM meister

2020 was geen makkelijk jaar voor het vooraanstaande kampioenschap vanwege de wereldwijde uitbraak van COVID-19. Zo werden de races in Mülsen en Ampfing afgelast, maar met twee evenementen in Kerpen, één in Wackersdorf en afgelopen weekend één in Oschersleben kwam de ingekorte kalender tot vier weekenden. Nederlands succes was er bij de junioren voor de Limburger Kris Haanen die definitief de titel in de wacht sleepte. Hij had dit seizoen maar liefst zes finales gewonnen, wat leidde tot het kampioenschap. Overigens werd de laatste finale bij de Junioren gewonnen door de ontketende Douwe Dedecker. Lees HIER het verslag!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS