Formule 1

Jost Capito staat pal achter matig presterende Latifi: "Hij heeft onze volledige support"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2022 13:58

Het personeel van Williams had dit weekend weer reden tot juichen. Alexander Albon scoorde voor de tweede keer dit seizoen punten voor het Britse team en werd als negende geclassificeerd. Zijn teamgenoot Nicholas Latifi staat na een paar kostbare crashes onder druk. Tijdens de Grote Prijs van Miami kwam hij als veertiende over de streep.

Nicholas Latifi

De Canadees neemt dan wel een grote zak geld mee, maar de toekomst van Latifi staat ernstig onder druk. Er gaan geruchten dat hij mogelijk zal worden vervangen door Formule 2-kampioen van 2021, Oscar Piastri. Toch laat hij weten dat er niets van deze aantijgingen waar is en dat hij kan rekenen op de volledige steun van het team. Teambaas Jost Capito liet tegenover het Duitse Sport1 het volgende weten: "We hebben contracten met alle twee onze coureurs en die respecteren wij. Nicholas was zaterdag maar een klein beetje langzamer dan Alex. Hij heeft alleen wat meer tijd nodig om aan onze nieuwe auto te wennen."

"Hij heeft onze volledige support en voor ons speelt de vraag over vervanging niet. We zijn niet bezig met het veranderen van ons coureurs-duo tijdens het seizoen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS