Karting • Karting Diversen

Jonge racetalenten tonen hun snelheid tijdens Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 maart 2022 16:30 • Print artikel

In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, die over anderhalve week start, heeft afgelopen weekend de Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle plaatsgevonden. Tijdens de nagebootste Formule 1-race gingen 80 jonge karttalenten de strijd met elkaar aan tijdens een vrije training, kwalificatie, rijdersparade, sprintrace en hoofdrace.

Grand Prix van Zwolle

Ervaren en onervaren raceliefhebbers deden mee in een eigen kart of huurkart van Kartcentrum Zwolle. De jonge kartcoureurs werden verdeeld in vier categorieën. In de categorie Rocky F1 eindigde Tom van de Biggelaar uit Sint Oedenrode op de eerste plaats. Voor de categorie Rocky F2 behaalde Mika Dillisse uit Arnhem de meeste punten. Dean Hannink uit Apeldoorn veroverde de nummer één positie in de huurkarts F1-klasse en Daan Croezen uit Apeldoorn mag zich winnaar noemen in de klasse huurkart F2. Na afloop van de rijdersparade kregen de jonge karttalenten een medaille uitgereikt door Burgermeester Peter Snijders. “Voor jonge karttalenten is een race als de Grand Prix van Zwolle een eerste stap naar een carrière als toekomstige Formule 1-coureur.”, aldus Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Zwolle.


Grand Prix van Zwolle

Foto rechts: Burgermeester Peter Snijders spreekt de kinderen toe tijdens de rijdersparade

null

Echt karten doe je buiten
Doordat Kartcentrum Zwolle een outdoor kartbaan is en de karts op het asfalt nog sneller gaan, beleeft men nog beter het echte Formule 1-gevoel. “Echt karten doe je buiten; een Formule 1-race wordt immers ook niet binnen gereden”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle die terugblikt op een geslaagde editie van de Grand Prix van Zwolle. “Naast de opening van het vernieuwde Kartcentrum Zwolle was ook dit weekend een groot succes met de Grand Prix van Zwolle. Het was een puur genot om naar deze inspirerende jonge talenten te kijken. We hebben zowel de onervaren én ervaren kartcoureurs zien genieten. Met de Grand Prix van Zwolle hebben we gelijktijdig de start van het nieuwe Formule 1-seizoen ingeluid, dat zich over iets meer dan een week voordoet op Bahrein Internationaal Circuit met Formule 1-held Max Verstappen. Doordat Max Verstappen vorig seizoen wereldkampioen is geworden, is karten populairder dan ooit. Heel veel kinderen dromen ervan om de nieuwe Max Verstappen te worden en tijdens de Grand Prix van Zwolle konden zij zich even hun grote idool wanen.”

Grand Prix van Zwolle


Grand Prix van Zwolle

Over Kartcentrum Zwolle
Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) Is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg 10B. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en natuurlijk echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste race liefhebbers bezocht die eenvoudig een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten etcetera is dit een ideale plek. Bezoek de website eens voor meer info: www.kartcentrumzwolle.nl

Grand Prix van Zwolle


Grand Prix van Zwolle


Grand Prix van Zwolle

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS