Formule 1

Johnny Herbert is bezorgd dat Lewis Hamilton achtste titel misloopt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2023 05:01

SUZUKA – Oud-Formule 1-coureur Johnny Herbert stelt dat de keuze van Lewis Hamilton om bij Mercedes te blijven in plaats van een stoeltje bij Ferrari te bemachtigen het einde betekent van de kansen van de Brit om een achtste wereldtitel te pakken.

#formula1Lewis Hamilton en Charles Leclerc Austin


Terwijl Hamilton en Mercedes de fijne kneepjes van een nieuw contract bespraken, drongen verschillende bekende F1-experts er bij Hamilton op aan om Mercedes in te ruilen voor Ferrari.

Volgens Eddie Jordan zou dat een droomcombinatie zijn, terwijl een overstap in 2024 Hamilton genoeg tijd zou geven om Ferrari uit te bouwen tot het team dat hij wil om de achtste plaats in de wacht te slepen.

In plaats daarvan tekende Hamilton een nieuw Mercedes-contract van 50 miljoen dollar, waardoor hij tot het einde van het seizoen 2025 bij het team uit Brackley zal blijven.

"Misschien is hij zich bewust van wat er in de toekomst met Mercedes kan gebeuren en is hij tevreden dat zijn toekomst daar ligt", vertelde hij aan de Mirror. "Toch had ik hem tijdens het laatste deel van zijn carrière graag in een Ferrari gezien. Ik denk echt dat hij perfect bij hen past. Maar als hij gelukkig is waar hij nu is, dan is dat mentaal gezien de beste plek voor hem om te zijn.”

"Op basis van de afgelopen jaren zie ik Lewis geen achtste titel pakken. De auto is beter geworden sinds ze van het originele concept zijn veranderd, maar ze hebben een groot gat naar Red Bull. Ze lopen niet voorop. Kunnen ze het omdraaien? Ik weet het niet. Ik heb die positieve signalen nog niet gezien. Ze zijn vooruitgegaan, maar niet veel. De auto is geen racewinnaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS