Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jeroen Bleekemolen pakt podium in 6 Hours of Watkins Glen: "Podium is altijd goed"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2021 18:50 • Print artikel

Watkins Glen - Jeroen Bleekemolen heeft zondag een nieuw podium aan zijn palmares toegevoegd. De #91 Ligier LMP3 van Riley Motorsports eindigde op de derde plaats tijdens de 6 uur van Watkins Glen. In de Michelin Endurance Cup, waarin Bleekemolen rijdt met Dylan Murry en Jim Cox, werd eerder een vierde plaats behaald bij de 24 uur van Daytona en een tweede plaats bij de 12 uur van Sebring. Het team had zich als zevende gekwalificeerd, reed in het laatste uur nog even op kop, maar een elektronisch probleem voorkwam een overwinning.

Jeroen Bleekemolen


Bleekemolen geniet van het racen in het Amerikaanse Endurance kampioenschap van de IMSA. "Het is echt leuk racen, de auto's zijn gelijk en er zijn leuke gevechten op de baan. We hebben nu drie lange afstandsraces gehad, Daytona, Sebring en Watkins Glen en we zitten er altijd goed bij. Het is een grote race en dan is het gewoon goed als je op het podium staat, maar we wilden heel graag voor de overwinning gaan. Drie weken geleden hebben we hier twee dagen getest en de snelheid was echt super. Sindsdien zijn er verschillende onderdelen vervangen, waarna we niet meer zo snel waren als bij de test."

"Door een goede strategie lagen we met nog 45 minuten te gaan op kop, maar ineens viel het dashboard uit. Ik kon niets meer zien. Dat los je niet even snel op. Ik viel terug naar P3 en het gat naar de nummer vier was groot. Samen met het team hebben we afgesproken om te proberen om hem naar huis te rijden. Netjes rijden, niet over de kerbstones en zo zijn we als derde gefinisht." De volgende race van het Endurance kampioenschap is pas in november op Petit Le Mans, maar Bleekemolen zal in de tussentijd nog genoeg in actie komen. 

Bleekemolens Race Planet; kartbanen Amsterdam en Delft weer OPEN!
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Max Verstappen, eat your heart out!
Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS