Formule 1

Jenson Button verwacht geen complete dominantie voor Verstappen & Co: "We hebben pas op één circuit gereden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 maart 2023 15:00

Het team van Red Bull Racing schreef vorige week de Grote Prijs van Bahrein met het grootste gemak op hun naam. Het team is nu al de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap, maar oud-wereldkampioen Jenson Button verwacht nog een hevige strijd in 2023.

Jenson Button

Max Verstappen en Sergio Perez gaven afgelopen zondag een masterclass van een dominante race. Het team bemachtigde een 1-2 finish en lieten de concurrentie met open mond achter. George Russell was zo geschokt dat hij direct stelde dat Red Bull iedere race van het seizoen gaat winnen.

Jenson Button ziet de zaak iets genuanceerder. De man die in 2009 met Brawn GP kampioen werd, vertelde tegenover Motorsport.com het volgende: "Ik weet dat veel coureurs hebben geroepen dat het een makkelijk seizoen gaat worden voor Max en Red Bull, maar hoe kan je dat zeggen? We hebben pas op één circuit gereden. We weten ook dat het circuit in Bahrein uniek is qua hoe de auto's daar werken. Op het circuit is remmen en tractie belangrijk, het draait niet echt om hoge snelheden."

Komend weekend strijkt de Formule 1 neer in Saudi-Arabië. Een geheel ander circuit van Bahrein. Button verwacht dat de krachtsverhoudingen in Jeddah heel anders zullen liggen: "Na Saoedi-Arabië zullen we meer weten. We krijgen daarna ook nog Europese races. Het zal geen eenvoudige klus worden voor Max en voor Red Bull. Het is een geweldige start van het seizoen, het is heel anders dan het vorig jaar ging. Ik denk echter nog steeds dat ze gevechten zullen moeten leveren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS